Yemek Tarifleri

Baklava Yufkasından Çıtırlılığı Muhallebi Efsane Bir Lezzet Görüntülü

Baklava Yufkasından Çıtırlılığı Muhallebi Efsane Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket labne peyniri ( 200 gram )
  • 1 poşet krem şanti

Üzerine

  • Çilek
  • Ceviz

Baklava Yufkasından Çıtırlılığı Muhallebi Efsane Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yağı bir tavaya alıp eritelim.
  2. Yufkaları yağlayıp büzüştürüp fırın tepsisine alın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin kızarınca fırından alın.
  4. Soğuyunca hepsini kırıp ufalayın.
  5. Sonra muhallebiyi yapın.Tencereye sütü ekleyin.
  6. Üzerine un ve şekeri ekleyip karıştırın. Ocağa alın.
  7. Kaynayana kadar karıştırın yoğunlaşınca ocaktan alın içine.
  8. Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  9. İyice soğuması için bekleyin.
  10. Soğuyunca içine labne ve krem şantiyi ekleyin mikserle çırpın.Muhallebi hazır.
  11. Borcama yufkaların yarısını tepsiye alın ve yayın.
  12. Üzerine muhallebiyi döküp yayın.
  13. Kalan yufkaları muhallebinin üzerine döküp yayın.
  14. Cevizi serpin buzdolabına alın.
  15. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabına bekletin yoksa 3-4 saat bekletin.
  16. Sonra dilimleyip üzerine çilek bırakıp servis edebilirsiniz.Deneyenlere kolay gelsin.

Baklava Yufkasından Çıtırlılığı Muhallebi Efsane Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu