Yemek Tarifleri

Bademli Ay Kurabiye Tanımı

Bademli Ay Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 3,5 şu bardağı un
  • 150gr tereyağı

Bademli Ay Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel bademlerimizi robottan çekelim.
  2. Hamuru için; uygun bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağımızı alıp üzerine toz şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyelim daha sonra spatula ile karıştıralım.
  3. Malzemelerimizi güzelce karıştırdıktan sonra un ve robottan geçirdiğimiz bademi ekleyerek devam edelim.
  4. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alan kurabiyemizi toparlayarak streç sineması saralım 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  5. Sürenin sonunda hamurumuzu dolaptan alalım hamurdan küçük kesimler kopartarak elimizle ay formu verelim.
  6. Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi fırın tepsisine alıp, evvelden ısıttığımız 160 derecelik fırınımıza 20 dakika kadar pişirmeye bırakalım.
  7. Fırından aldığımız kurabiyeleri birinci sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekerini bulayalım akabinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bademli Ay Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu