Yemek Tarifleri

Bacaklı Çorba (Kesme Çorbası)

Bacaklı Çorba (Kesme Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı erişte yahut arpa şehriye

Terbiyesi için:

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Bacaklı Çorba (Kesme Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yeşil mercimeği yıkayıp bir litre suda tuz ile birlikte haşlayın.
  2. Haşlanan mercimeğin üzerine erişteyi alın ve pişirmeye devam edin (erişte yahut arpa şehriyenin ölçüsünü damak zevkinize nazaran ayarlayın zira pişince şişiyor, kimi bol erişteli sever kimi az)Gerekirse su ek edin mercimek çok çeker.
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağ ile kavurun.
  4. Üzerine naneyi ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. En son soğan terbiyesini çorbanın üzerine aktarın ve karıştırın. Affiyet olsun?

Bacaklı Çorba (Kesme Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu