Yemek Tarifleri

Az Yağlı Karnıyarık

Az Yağlı Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patlıcan

İçi için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı su
  • Kara biber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Piştikten sonra

  • Maydonoz

Sosu için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Az Yağlı Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları şerit halinde soyalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim.
  2. Üzerine sıvı yağı sürelim, çatal yardımıyla her tarafını delelim.
  3. İster airfryer’da ister fırında 220 derecede yarım saat yumuşayana kadar közleyelim.
  4. Fırından çıkınca ortalarını bıçakla çizelim
  5. Sonra kaşıkla ortalarına ovalım öbür fırın kabına patlıcanların alalım.
  6. Diğer tarafta evvel yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavuralım.
  7. Kıymayı ekleyelim ve pişirelim.
  8. Domates ve salçayı da ek edip karıştıralım.
  9. Tuz, baharatı serpelim suyunu verelim.
  10. 10 dakika kısık ateşte pişirelim sonra ocağı kapatalım patlıcanları dolduralım.
  11. Salçalı suyu dökelim. Dilerseniz kaşar peyniri koyun.
  12. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk pişirelim.
  13. Piştikten sonra maydanoz serpelim. Afiyet olsun.

Az Yağlı Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu