Yemek Tarifleri

Ay Çöreği

Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzeri için ayıralım)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker
  • 100 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (Olmasa da olur)
  • 4,5-5 su bardağı un

İç harcı

  • 3 su bardağı kakaolu kek
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı üzüm
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • File badem

Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için un hariç tüm materyalleri bir kaba alalım. Unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru 30 dakika dinlendirelim.
  3. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
  4. Keki rondodan geçirip bir kaba alalım. Öbür gereçleri de ekleyip güzelce karıştıralım. İç harcını 18 kesim olacak halde ayıralım.
  5. Hamuru da 18 kesime ayırıp beze yapalım.
  6. Her bir bezeyi elimizle açıp ortasına kek harcından koyup kapatalım.
  7. Elimizle yuvarlayarak kenarları ince olacak formda ay hali verip tepsiye dizelim.
  8. Yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atalım. Ben sade olarak yaptım sizler üzerine file badem kullanabilirsiniz.
  9. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt-üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. ?.

Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu