Yemek Tarifleri
Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Pişi
Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket instant maya
- 4 su bardağı un
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kadar çörek otu
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
Kızartmak için;
- Bolca sıvı yağ
Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kabımızın içine ılık süt, ılık su, instant maya ve şekerimizi alalım ve çırpıcıyla karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu eleyerek bir ölçü ekleyip çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim. Unu ekledikten sonra tuzunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Hamur biraz ağırlaşınca elimizle yoğurmaya devam edelim. Ekstra un eklemeyelim. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Elimizi temizledikten sonra çörek otunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- En son elimiz yapışmaması için bir ölçü sıvı yağ ekleyelim ve hamuru toparlayalım. Üzerini streçleyip en az 40-60 dakika ortası mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzu yavaşça toparlayalım. Elimizi yağlayalım ve yumurta büyüklüğünde kesimler kopartıp yağladığımız bir tepsinin üzerine aralıklı bir biçimde yerleştirelim.
- Tavamıza çokça sıvı yağımızı ekleyelim. Birinci yaptığımız bezeden başlayarak elimizi yağlayarak ortasına delik açalım ve genişletelim. Hafifçe kenarlarını çok ince olmayacak biçimde elimizle bastıralım.
- Pişimizi ısıttığımız yapımızın içine alalım. Ocağımız orta ateşten biraz daha kısık olacak. Çok kısık ya da çok harlı olmasın.
- Pişimizin alt kısmı pişerken kaşıkla üst kısmına da ısınan yağımızdan döküyoruz. Bu pişimizin daha hoş kabarmasını ve içinin daha âlâ pişmesini sağlayacak.
- Pişimizin öteki tarafınıda pişirip tavadan alalım. Peçete sermiş olduğumuz tabağımıza alalım. Öbürleri içinde tıpkı süreci uygulayalım. Afiyet olsun 😋💯🤌❤️.
Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












Cevap bırakın