Yemek Tarifleri
Arpa Şehriye Salatası

Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 4,5 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Piştikden sonra
- 3 adet kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet yeşil soğan
- 4 adet közlenmiş kapya biber
- 1/2 (yarım) paket haşlanmış tavuk göğsü
- 1 adet limon
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yarım su bardağı sıvı yağ ile arpa şehriye biraz kavrulur.
- Arpa şehriye tam esmerleşmeden suyu ek edilir.
- Tuzu atılır ve pişmeye bırakılır.
- Diğer materyaller küçük küçük doğranır ve pişen arpa şehriye ile harmanlanır.
- En son salataya limon,nar ekşisi,tuz, karabiber, pulbiber,sıvı yağ eklenir ve servis edilir.
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın