Yemek Tarifleri
Arpa Şehriye Çorbası
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ( ayçiçek tercih ettim )
- 1,5 yemek kaşığı salça ( dilerseniz 1 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 adet tavuk bulyon
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yağı ısıtalım ve salçayı açalım.
- Sıcak suyu ve bulyonu ekleyip su kaynayasıya kadar ocakta bekletelim.
- Kaynayan suyumuza şehriyeleri ekleyelim ve denetimli pişirelim ortada karıştıralım.
- Şehriyeler pişince tuzu ekleyip 2 dakika daha kaynatalım.
- Ocağın altını kapatalım ve naneleri ekleyip karıştıralım. Çorbamız hazır afiyet olsun☺️🫕.
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın