Yemek Tarifleri

Arpa Şehriye Çorbası

Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ( ayçiçek tercih ettim )
  • 1,5 yemek kaşığı salça ( dilerseniz 1 yemek kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1 adet tavuk bulyon

Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak yağı ısıtalım ve salçayı açalım.
  2. Sıcak suyu ve bulyonu ekleyip su kaynayasıya kadar ocakta bekletelim.
  3. Kaynayan suyumuza şehriyeleri ekleyelim ve denetimli pişirelim ortada karıştıralım.
  4. Şehriyeler pişince tuzu ekleyip 2 dakika daha kaynatalım.
  5. Ocağın altını kapatalım ve naneleri ekleyip karıştıralım. Çorbamız hazır afiyet olsun☺️🫕.

Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu