Yemek Tarifleri
Armut Kurabiye
Armut Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 3.5-4 su bardağı un (kontrollü)
- 1 paket vanilya
- Karanfil
Armut Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağ ve pudra şekeri karıştırılıp denetimli olarak un eklenip sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Materyallerimiz çok az.
- En son vanilyayı da ekleyip köfte üzere modüller hazırlayıp buzdolabında yarım saat bekletin.
- Armut hali vererek 160 derece fırında orta ara 150 dereceye düşürerek 30-35 dk pişiyoruz.
- Üzerine pudra şekeri dökerek servis ediyoruz.
Armut Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın