Yemek Tarifleri

Antep Kahtesi

Antep Kahtesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg un
  • 450 gr şeker
  • 1 kg zeytinyağı
  • 2 adet margarin oda sıcaklığında
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı rezene dövülmüş
  • 150 gr kendir tohumu dövülmüş
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 150 gr susam
  • 100 gr kavrulmuş susam
  • 1 çimdik tuz

Antep Kahtesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle rezene kendir tohumu çörek otu farklı başka sırayla kısık ateşte 2 dk kadar daima karıştırarak kavrulur.
  2. Daha sora tüm gereçleri yoğurma kabına alarak kıvam alıncaya kadar yoğurulur 1-2 saat hamur dinlendirilip, görseldeki üzere halkalar yapılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  3. 170 derece fırında denetimli bir biçimde pişirilir. Antep’in bayramda geleneği olan bu mükemmel lezzeti deneyenlerin şimdiden ellerine sıhhat. Afiyet olsun ????.

Not:6 aya kadar tazeliğini korur.

Antep Kahtesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu