Yemek Tarifleri

Anne Poğaçası

Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta 1’inin sarısı yüzüne ayrılacak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 avuç incecik kıyılmış dereotu
  • Hamur elini bırakana kadar un

İç harcı için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Çörekotu

Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un hariç tüm malzemeyi elimizle ovalım unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim hamur elimizi bırakıyorsa kıvamı tamdır. Dereotunuda ekleyip tekrar yoğuralım.
  2. Cevizden biraz büyük modüller koparıp avuç içinde hamuru elimizle açıp peynirini koyalım kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  3. Üzerine ayırdığımız 1 yumurta sarısını çırpıp, fırçayla sürüp, çörekotu serpelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim yaklaşık 35 dakika.

Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu