Yemek Tarifleri
Anne Poğaçası

Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta 1’inin sarısı yüzüne ayrılacak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç incecik kıyılmış dereotu
- Hamur elini bırakana kadar un
İç harcı için;
- Peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- Çörekotu
Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeyi elimizle ovalım unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim hamur elimizi bırakıyorsa kıvamı tamdır. Dereotunuda ekleyip tekrar yoğuralım.
- Cevizden biraz büyük modüller koparıp avuç içinde hamuru elimizle açıp peynirini koyalım kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine ayırdığımız 1 yumurta sarısını çırpıp, fırçayla sürüp, çörekotu serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim yaklaşık 35 dakika.
Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











Cevap bırakın