Yemek Tarifleri
Anadolu Çorbası
Anadolu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
- 3 çorba kaşığı yeşil mercimek
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı bulgur ( kavrulmuş şehriyeli olanından kullandım. )
- 1,5 lt su
- Yarım çorba kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
Sosu için;
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
Anadolu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bakliyatları pişirelim.
- Yoğurt ,yumurta sarısı ve unu çırpalım.
- Pişen bakliyatın suyundan bir kepçe terbiyenin içine koyalım.
- Karıştırıp, tencereye yavaş yavaş boşaltalım.
- Boşaltırken bir yandan da süratli hızlı karıştıralım.
- Soğanı ince ince doğrayalım.
- Sıvıyağ, tereyağ ve baharatlarla birlikte pişirelim.
- Soğan düzgünce ölünce ocaktan alalım. Çorbanın üzerine dökelim.
Anadolu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın