Yemek Tarifleri
Alman Pastası

Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4-5 su bardağı un
- 1 paket instat kuru maya
- 1 çimdik tuz
Krema için;
- Hazır pastacı kreması
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ,maya ve sütü aykırısı beş dakika bekletin.
- Sıvıyağ tuz ve yumurtayı ek edin .
- Daha sorma vanilya ve unu azar azar ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- 1 saat mayalandırın ve daha sonra yuvarlak bezeler yapıp 15 dakika tepsi mayası verin.
- Alt üst fanlı ayarda 170 derecede kızarana kadar pişirin ve soğuduktan sonra ortadan kesin.
- Daha sonra pastacı kreması ve muz koyun ve üstünü kapatıp pudra şekeri dökün.
- Ben hazır dr. Oetkerin pastacı kremasını kulladım ardındaki tarife nazaran yapabilirsiniz. Şimdiden yapacakları afiyet olsun.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın