Yemek Tarifleri

Alinazik Kebabı (Patlıcan Ve Etin En Hoş Buluşması)

Alinazik Kebabı (Patlıcan Ve Etin En Hoş Buluşması) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su

Diğer materyaller;

  • 4 adet patlıcan
  • 4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Alinazik Kebabı (Patlıcan Ve Etin En Hoş Buluşması) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin. İnce ince doğrayın. Suyunun süzülmesini sağlayın.
  2. Soğuduktan sonra süzme yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın. Küçük kuşbaşı biçiminde doğranmış etleri tencereye alın.
  3. Üzerine ince ince doğranmış soğan, sarımsak, sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Marine olması için en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Dinlenen etleri ocağın orta gözüne alın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte et sulanıp suyunu çekene kadar ağır ağır kavrulacak. Orta ara etleri karıştırın.
  5. Etler suyunu çekince 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını ekleyip kavurun. Dilerseniz bu evrede salça ekleyebilirsiniz.
  6. Ardından 2 su bardağı sıcak suyu ek edip tencerenin kapağını tekrar kapatın. Kısık ateşte orta ara denetim ederek hafif sulu kalacak formda etleri pişirin. Tuzunu denetim edin ve ocağı kapatın.
  7. Patlıcan salatasını servis tabağına alın. Ortasını hafif çukurlaştırın. Üzerine etleri koyup etin kendi suyundan gezdirin. İsteğe nazaran süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Alinazik Kebabı (Patlıcan Ve Etin En Hoş Buluşması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu