Yemek Tarifleri

Akıtma Golaç

Akıtma Golaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ

Akıtma Golaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık süt, maya ve şeker karıştırılır.
  2. Daha sonra yumurta, tuz, su ve denetimli formda un eklenir.
  3. Akışkan kıvamlı bir karışım elde edilir.
  4. Güzelce çırpılır ve beklemeye alınır.
  5. Üzeri göz göz olduktan sonra son kere çırpılır ve havası alınır.
  6. Tavaya az ölçüde sıvı yağ eklenir ve ısıtılır.
  7. Kepçe yardımıyla karışım ısınan tavaya güzelce yayılır ve ortada yerinde oynatilarak kızarana kadar pişirilir.
  8. Kızardıktan sonra istikameti çevrilir ve öbür tarafı da piştikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.

Akıtma Golaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu