Yemek Tarifleri
Ağızda Dağılan Efsane Lezzetiyle İstiridye Tatlısı

Ağızda Dağılan Efsane Lezzetiyle İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
Hamuru için
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı ceviz (Rondodan geçirilmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri için
- Toz fıstık yahut hindistan cevizi
Ağızda Dağılan Efsane Lezzetiyle İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için su ve şeker uygun bir tencereye alınarak ocakta orta ateşte kaynatılıp limon eklenip 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakılır.
- Hamuru için yoğurma kabına un ve kabartma tozu dışındaki tüm gereçler alınıp karıştırılıp denetimli un ve kabartma tozu eklenip yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartılarak yuvarlak form verip ortasını avucumuzda hafif bastırılıp çay bardağının ağız kısmıyla bastırarak dalga biçimi veriyoruz.
- Tüm hamur bitinceye kadar bu biçimde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli kızarıncaya kadar 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkan tatlılara soğuk şerbet her yerine gelecek halde gezdirilir.
- Tatlının şerbetini daha uygun çekmesi için ortada alt üst edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️.
Ağızda Dağılan Efsane Lezzetiyle İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












Cevap bırakın