Yemek Tarifleri

Ağızda Dağılan Efsane Lezzetiyle İstiridye Tatlısı

Ağızda Dağılan Efsane Lezzetiyle İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Hamuru için

  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı ceviz (Rondodan geçirilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)

Üzeri için

  • Toz fıstık yahut hindistan cevizi

Ağızda Dağılan Efsane Lezzetiyle İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbeti için su ve şeker uygun bir tencereye alınarak ocakta orta ateşte kaynatılıp limon eklenip 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakılır.
  2. Hamuru için yoğurma kabına un ve kabartma tozu dışındaki tüm gereçler alınıp karıştırılıp denetimli un ve kabartma tozu eklenip yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartılarak yuvarlak form verip ortasını avucumuzda hafif bastırılıp çay bardağının ağız kısmıyla bastırarak dalga biçimi veriyoruz.
  4. Tüm hamur bitinceye kadar bu biçimde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli kızarıncaya kadar 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. İlk sıcağı çıkan tatlılara soğuk şerbet her yerine gelecek halde gezdirilir.
  6. Tatlının şerbetini daha uygun çekmesi için ortada alt üst edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️.

Ağızda Dağılan Efsane Lezzetiyle İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu