Yemek Tarifleri

Adana Mutfagından Tavuklu Kapama

Adana Mutfagından Tavuklu Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet soğan
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı domates sosu yahut domates rendesi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı tuz (1 su bardağı pirince 1 çay kaşığı tuz yetiyor)
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı nane
  • 6 su bardağı su (3 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı içme suyu)

Adana Mutfagından Tavuklu Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Adana mutfağından anne yemeklerinden bir tanım. Öncelikle bütün tavuğu parçalayıp 50 dakika haşlıyoruz.
  2. Haşlanan tavuğu kemiklerinden ayırıp çok küçük olmayacak biçimde didikliyoruz.
  3. Tavuk haşlanırken sosunu hazırlıyoruz. Bunun için 2 soğanı yemeklik doğrayın. Biberleri de küçük küçük doğrayın. 1 çay bardağı sıvı yağda biber ve soğanları ölene kadar kavuruyoruz.
  4. Domates ve biber salçasını ek edip salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  5. Domates sosunu, tuz ve baharatları (pul biber, karabiber, nane) katıp karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Şayet taze domates rendesi kullanacaksanız biraz daha pişirebilirsiniz.
  6. Davul fırınlarda kullanılan tepsiye yıkadığımız pirinci, didiklediğimiz tavuk etlerini ve soğanlı sosu alıp karıştırıyoruz. Tepsiye eşit olarak yayıyoruz.
  7. En son 6 su bardağı sıcak suyu da (ben 3 su bardağı tavuk suyu,3 su bardağı içme suyu olarak karışık kattım) ek edip bir yemek kaşığıyla biraz karıştırıyoruz. Böylelikle su ile bütün gereç karışacak.
  8. Fırını 220 derece alt üst ayarda 5 dakika ısıtıp tepsiyi fırına veriyoruz.
  9. 40 dakika piştikten sonra fırını alttan ısıtma ayarına getirip 15 dakika daha pişiriyoruz.
  10. Piştikten sonra 20 dakika kadar dinlendirilip servis yapılırsa daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Adana Mutfagından Tavuklu Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu