Yemek Tarifleri
Adana Mutfagından Tavuklu Kapama

Adana Mutfagından Tavuklu Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 adet soğan
- 6-7 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı domates sosu yahut domates rendesi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz (1 su bardağı pirince 1 çay kaşığı tuz yetiyor)
- 1 yemek kaşığı nane
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı nane
- 6 su bardağı su (3 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı içme suyu)
Adana Mutfagından Tavuklu Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Adana mutfağından anne yemeklerinden bir tanım. Öncelikle bütün tavuğu parçalayıp 50 dakika haşlıyoruz.
- Haşlanan tavuğu kemiklerinden ayırıp çok küçük olmayacak biçimde didikliyoruz.
- Tavuk haşlanırken sosunu hazırlıyoruz. Bunun için 2 soğanı yemeklik doğrayın. Biberleri de küçük küçük doğrayın. 1 çay bardağı sıvı yağda biber ve soğanları ölene kadar kavuruyoruz.
- Domates ve biber salçasını ek edip salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Domates sosunu, tuz ve baharatları (pul biber, karabiber, nane) katıp karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Şayet taze domates rendesi kullanacaksanız biraz daha pişirebilirsiniz.
- Davul fırınlarda kullanılan tepsiye yıkadığımız pirinci, didiklediğimiz tavuk etlerini ve soğanlı sosu alıp karıştırıyoruz. Tepsiye eşit olarak yayıyoruz.
- En son 6 su bardağı sıcak suyu da (ben 3 su bardağı tavuk suyu,3 su bardağı içme suyu olarak karışık kattım) ek edip bir yemek kaşığıyla biraz karıştırıyoruz. Böylelikle su ile bütün gereç karışacak.
- Fırını 220 derece alt üst ayarda 5 dakika ısıtıp tepsiyi fırına veriyoruz.
- 40 dakika piştikten sonra fırını alttan ısıtma ayarına getirip 15 dakika daha pişiriyoruz.
- Piştikten sonra 20 dakika kadar dinlendirilip servis yapılırsa daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.
Adana Mutfagından Tavuklu Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın