Yemek Tarifleri

Acur Turşusu

Acur Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet acur
  • 2-3 adet cin biberi
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Alabildiği kadar hazır içme suyu

Acur Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Acurlarımızı yıkayıp suyunu süzüyoruz.
  2. Dilim dilim kesiyoruz ve kavanozumuza koyuyoruz.
  3. Ben fotoğrafta gördüğünüz kavanoza koydum onun ölçüsünü veriyorum.
  4. Üzerine sarımsaklarımızı ve cin biberini koyup sirkemizi döküyoruz.
  5. Ardından tuz ve şekeri limon tuzunu da koyup hazır içme suyumuzdan kavanozun ağzına kadar dolduruyoruz.
  6. Kavanozun kapağını kapatıp aykırı çeviriyoruz.
  7. Bir kaç gün sonra düz çeviyoruz.

Serin yerde koruma ediyoruz.

Acur Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu