Yemek Tarifleri

Açma Tanımı

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instand maya
  • 1 adet yumurtanın beyazı (sarısını üzeri için ayırdım)
  • 6,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Ara katına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Ayırmış olduğum yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı eritmiş olduğum tereyağı sıvı yağ karışımı

Süslemesi için;

  • 1 tatlı kaşığı haşhaş

Üzeri için;

  • Haşhaş (susam ve çörek otuda kullanabilirsiniz)

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sıvı materyallerimizi güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra un eği yaparak hoş bir hamur olana kadar yoğurma sürecine devam ediyoruz.
  2. Yormuş olduğumuz hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirmiş olduğumuz hamurumuzu tezgahımıza alıyoruz ve 4 eşit modüle bölüp 4 adet beze oluşturuyoruz.
  3. Oluşturmuş olduğumuz bezeleri fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz ortasına eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz 4 adet bezimizi bu biçimde açıp, üst üste yerleştiriyoruz.
  4. Yapmış olduğumuz hamurumuzu rulo haline getirip bir saat dolapta dinlendiriyoruz.
  5. Dinlendirmiş olduğumuz hamurumuzu çıkartıyoruz, sonrasında göz kararı modüller halinde bölüyoruz bölmüş olduğumuz her parçayı elimizde açıyoruz.
  6. Göz kararı içerisine peynir ve maydanoz karışımını koyup, rulo haline getiriyoruz şekillendirip, tepsimize yerleştiriyoruz.
  7. Yapmış olduğumuz poğaçalarımızın üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı erimiş tereyağı karışımını güzelce sürüyoruz, en son haşhaşımızı üzerine ekliyoruz.
  8. 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu