Yemek Tarifleri
Açma Tanımı

Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instand maya
- 1 adet yumurtanın beyazı (sarısını üzeri için ayırdım)
- 6,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 200 gram beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Ara katına sürmek için;
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Ayırmış olduğum yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı eritmiş olduğum tereyağı sıvı yağ karışımı
Süslemesi için;
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
Üzeri için;
- Haşhaş (susam ve çörek otuda kullanabilirsiniz)
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı materyallerimizi güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra un eği yaparak hoş bir hamur olana kadar yoğurma sürecine devam ediyoruz.
- Yormuş olduğumuz hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirmiş olduğumuz hamurumuzu tezgahımıza alıyoruz ve 4 eşit modüle bölüp 4 adet beze oluşturuyoruz.
- Oluşturmuş olduğumuz bezeleri fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz ortasına eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz 4 adet bezimizi bu biçimde açıp, üst üste yerleştiriyoruz.
- Yapmış olduğumuz hamurumuzu rulo haline getirip bir saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Dinlendirmiş olduğumuz hamurumuzu çıkartıyoruz, sonrasında göz kararı modüller halinde bölüyoruz bölmüş olduğumuz her parçayı elimizde açıyoruz.
- Göz kararı içerisine peynir ve maydanoz karışımını koyup, rulo haline getiriyoruz şekillendirip, tepsimize yerleştiriyoruz.
- Yapmış olduğumuz poğaçalarımızın üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı erimiş tereyağı karışımını güzelce sürüyoruz, en son haşhaşımızı üzerine ekliyoruz.
- 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın