Yemek Tarifleri

Acılı Bulgur Çorbası

Acılı Bulgur Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2-3 diṣ sarımsak
  • 1 tepeleme yemek kaṣığı karıṣık salça
  • 1 litre su
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur (yıkanmıṣ, süzülmüṣ)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 yemek kaṣığı tereyağ
  • 1 tatlı kaṣığı tepeleme un
  • 1 yemek kaṣığı sıvı yağ
  • Sarımsak tozu
  • Kuru nane

Acılı Bulgur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir tencereye tereyağ, sıvı yağ eklenir, ufak ufak doğranmış soğan, sarımsak eklenir ve karıştırarak orta ateşin bir üstünde soğanların pembeleşmesi sağlanır.
  2. Soğanlar pembeleṣtikten sonra salça eklenir ve tekrar karıṣtırarak hafif kavrulur.
  3. Salça kavrulduktan sonra un eklenir, dakika karıṣtırılır ve bulgur eklenir. Bulguru ekledikten sonra 1 sefer karıṣtırılır ve su eklenir.
  4. Suyu ekledikten sonra düzgünce karıṣtırılır, kurunane, (sarımsak tozu isteğe baglı), tuz, karabiber, pulbiber eklenir ve yüksek ateṣte kaynaması beklenit.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra üstü kapalı hafif ateşte lakin hafif fokurdaması gerekiyor) üstü kapalı pişmeye bırakılır.
  6. Kaynamaya başladıktan sonra en az 40 dakika pişirilir. Pişme esnasında ortada karıştırılır.
  7. Pişme müddeti uzadıkça ve dinlendirdikçe lezzetini katlamış olursunuz. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirilir. Çok katı ise kaynar su ekleye bilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Acılı Bulgur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu