Yemek Tarifleri

Acemi Poğaçası

Acemi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 fincan toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Alabildiği kadar un (6-7 su bardağı un yeterli)

Acemi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına, instant maya+şeker kaba alınır karıştırılır.
  2. Bir yandan sıcak su ve ılık süt hazırlanır.
  3. Ve kaba sıcak su ve ılık süt konulur karıştırılır ve soğuk süt eklenir. Zeytinyağı eklenir. Maya ve şeker eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın.
  4. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin.
  5. Önce çırpma teli ile unu karıştırın. Hafif sertleşmeye başlayınca elinizle hamuru yapın. Hamur çok sert olmayacak. Un markalarından ve su bardağı boyutlarından ötürü tam manasıyla un ölçüsü veremiyorum.Kulak göğsü kıvamında hamur olacak.1 saat üstü örtülü formda sıcak olan bir odaya konulacak.
  6. 1 saat geçtikten sonra tekrardan yoğurun.
  7. Küçük bezeler yapın.
  8. Ve merdane ile açın.
  9. İçine peynir koyup kapatın.
  10. Üzerine yumurta sarısını sürün ve fırın ısıtılana kadar biraz daha mayalanmış oluyor.
  11. Fırın ısısı evvelce ısıtılmış olacak ve 180-200 derece ortası olacak. Zira çabucak kızarıp pişebiliyor. Puf puf oluyor.

Afiyet olsun.

Acemi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu